Search Chemical Artistry...

15.2.11

Rabbit Hole (2010)





Υπόθεση:
Οι Μπέκα και Χάουι Κορμπέτ είναι ένα παντρεμένο και ευτυχισμένο ζευγάρι που ο τέλειος κόσμος τους διαλύεται όταν ο μικρός τους γιος, Ντάνι, σκοτώνεται από ένα αυτοκίνητο. Η Μπέκα προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ύπαρξή της και βρίσκει παρηγοριά στη μυστηριώδη φιλική σχέση που αναπτύσσει με τον έφηβο οδηγό που σκότωσε το γιο της με το αυτοκίνητο, Τζέισον. Η σχέση της με τον Τζέισον κάνει την Μπέκα να ξεχνά το γιο της ενώ ο αντίθετα ο Χάουι μένει στο παρελθόν και στις αναμνήσεις του με τον Ντάνι. Το ζευγάρι θα αποξενωθεί και θα πάρει αποφάσεις που μπορεί να αποβούν επικίνδυνες.



Ηθοποιοί:
Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Tammy Blanchard, Miles Teller, Sandra Oh, Patricia Kalember, Mike Doyle, Jon Tenney, Stephen Mailer, Giancarlo Esposito, Phoenix List, Sara Jane Blazo, Ursula Parker







Δραματική ταινία - αρκετά δραματική θα έλεγα - όπου καθ'όλη τη διάρκεια της, αναμένεις κάποιο αισιόδοξο μήνυμα, μια θετική εξέλιξη ή έστω ένα αίσιο τέλος...αλλά μάταια...
Θεατρικό έργο του David Lindsay-Abaire, όπου διασκευάζεται από τον ίδιο, σε σκηνοθεσία John Cameron Mitchell και τη Nicole Kidman σε ρόλο παραγωγού - και φυσικά πρωταγωνίστριας!






Εξεπλάγην με την ερμηνεία την ηθοποιού βλέποντας την αρκετά ανθρώπινη, αφήνοντας για λίγο στην άκρη το παγωμένο προσωπείο και το φόβο της ως προς το "τσαλάκωμα" (το οποίο βέβαια λατρεύουμε), δίνοντας στη θλίψη την πολυτέλεια που της αρμόζει.
Film που δεν επιτρέπει και πολύ ανάλυση, γιατί απλά είναι αυτό που βλέπεις... μια ιστορία χωρίς χαμόγελα (και ας έχεις πάει με παρέα cinema) που σου περνάει έντονα το συναίσθημα της αγάπης και της συμπόνιας.



*extra info: Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν μόλις 28 ημέρες.


Δείτε το trailer της ταινίας:

No comments:

Post a Comment