Search Chemical Artistry...

10.1.11

10 tips to be Stylist!!!




Αγαπάς την μόδα?
Οι φίλες και οι φίλοι σου σε εμπιστεύονται σε κάθε outfit που θα προτείνεις?
Θεωρείς πως η επιβίωση σου εξαρτάται από τον αριθμό των βιτρινών που θα τσεκάρεις?
Ε, λοιπόν έχεις κάνει μια πολύ καλή αρχή ώστε να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου…
Να γίνεις STYLIST…
Και για να το επιτύχεις, πρέπει να…




…Είσαι πρόθυμος
Ένας στυλίστας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι εγωιστής. Μοιράζεται τις γνώσεις του και είναι πρόθυμος να βοηθήσει και να απαντήσει σε οποιαδήποτε στιλιστική απορία.

…Είσαι ενημερωμένος
Επιβάλλεται η πολύ συχνή ενημέρωση για τις νέες τάσεις, τα χρώματα και τα υφάσματα τις κάθε σεζον μέσα από περιοδικά, fashion blogs, τηλεόραση και fashion shows.




…Κυκλοφορείς πολύ
Δεν υπάρχει ποιο άμεση ενημέρωση από μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Δεν αρκεί μόνο το να είσαι παρατηρητής ενός outfit, αλλά να κατανοείς το γιατί κάποιος επέλεξε το συγκεκριμένο σύνολο.

Αναλύεις
Με το να «κολλάς» σε συμβουλές τύπου –αυτό σε παχαίνει - αυτό σε αδυνατίζει, δεν καταφέρνεις κάτι ουσιαστικό. Το θέμα είναι να διεισδύσεις στην προσωπικότητα του ατόμου, ώστε αυτό που θα προτείνεις, να τον αναδεικνύει κυρίως ως άνθρωπο.

Έχεις άποψη
Με το να είσαι διστακτικός στις κινήσεις και τις απαντήσεις σου το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις το υπόλοιπο team να αμφιβάλλει.
Αλλά μην αγχώνεσαι, ξεπερνιέται με τα χρόνια…




Είσαι επικοινωνιακός
Αυτό το χαρακτηριστικό απαιτείται και πρέπει να υιοθετηθεί όχι μόνο από στυλίστες, αλλά και από τα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν γενικά με τον χώρο της μόδας. Εξάλλου, αυτή είναι και η μαγεία του επαγγέλματος.

Σου αρέσει να πειραματίζεσαι
Σε ένα shooting, η αντιγραφή ή οι έντονες επιρροές ενός concept ξένου περιοδικού, είναι επί τω πλείστον αναπόφευκτες – ειδικά στην αρχή . Το θέμα είναι να μην «κολλήσεις» και να συνεχίσεις να αναζητάς καινούρια πράγματα και δικές σου ιδέες και εικόνες.

Είσαι ευγενικός
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι το μοντέλο είναι άνθρωπος. Ακόμη και αν είναι διαφορετικής εθνικότητας, η γλώσσα του σώματος πάντα θα υπάρχει.

Είσαι δραστήριος
Η συγκεκριμένη δουλειά, απαιτεί πολύ χρόνο και τρέξιμο. Ίσως να μην έχεις πολύ χρόνο για ύπνο, αλλά τουλάχιστον θα παραμένεις fit.

Είσαι οργανωτικός
Ημερομηνίες φωτογραφήσεων, αναλύσεις concept, διευθύνσεις καταστημάτων και υποσημειώσεις για το style και τα brand name που φιλοξενεί το κάθε κατάστημα.
-Μια μεγάλη ατζέντα σίγουρα θα βοηθήσει… για όλα τα υπόλοιπα, ευτυχώς, υπάρχει το κινητό.




Απαραίτητη προϋπόθεση πάντα, είναι η αγάπη σου προς την μόδα. Αν θέλεις πραγματικά να είσαι μέρος της και να την κατακτήσεις, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και να μην απογοητευτείς στο πρώτο λάθος. Να είσαι σίγουρος ότι θα έχει κατανόηση και τότε εκείνη με την σειρά της, θα σου ανοίξει διάπλατα τις λαμπερές πύλες της και θα σε υποδεχθεί… γιατί το «νέο αίμα» στην τέχνη, ποτέ δεν είναι περιττό…

4 comments:

  1. πολύ σωστά τα λες αγαπημένη!!φιλιά

    ReplyDelete
  2. συμφωνω απολυτως μ'αυτα που γραφεις... πολυ καλη σου μερα Σκορπινα μου!!!

    ReplyDelete
  3. πολύ καλή ανάρτηση!

    ReplyDelete
  4. Δεν θέλω να γίνω στυλίστας αλλά απόλαυσα το post!

    ReplyDelete