Search Chemical Artistry...

25.7.10

Interview with Fashion Illustrator Maria Milona





Ch. - Ενδιαφερόσουν πάντα για την μόδα η ήταν κάτι το οποίο προέκυψε?

M. - Από μικρή ηλικία είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με την μόδα και γι’ αυτό σπούδασα σχέδιο μόδας και ενδυματολογία στην σχολή Βελουδακη. Πιστεύω ότι η γνώση είναι δύναμη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.





Ch. - Τι απολαμβάνεις περισσότερο στην καριέρα σου και με τι δυσανασχετείς?

M. - Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι ότι μπορώ και συνδυάζω την εργασία με την προσωπική έκφραση. Αυτό όμως είναι λίγο δύσκολο γιατί η τέχνη τις περισσότερες φορές απευθύνετε σε συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είναι εμπορική. Δυσανασχετώ πάρα πολύ όταν αντικρίζω copies. Άλλωστε, το moto μου είναι : ''we are born original, don't die as copies''.





Ch. - Ποιο είναι το αγαπημένο σου project όπου έχεις αναλάβει στην μέχρι τώρα πορεία σου και γιατί?

M. – Ο,τι έχει σχέση με την εικονογράφηση μόδας είναι αγαπημένο. Το “My Surreal Work” είναι ένα project εμπνευσμένο από δεκαετίες ’20 και ’30 όπου πραγματικά λατρεύω. So…''past + present = future''



Ch. - Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις την τέχνη με την βιομηχανία?

M. - Είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν όμως και κάποιες φόρμουλες όπου μπορείς να προσαρμόσεις τα πράγματα έτσι ώστε να μην χάνουν την αυθεντικότητα τους. Η πραγματική όμως τέχνη απευθύνετε σε λίγους.




Ch. - Ποιες είναι οι επιρροές σου?

M. - Γενικότερα οι επιρροές μου είναι από το παρελθόν, μέσα από προηγούμενες δεκαετίες σε νέες εκτελέσεις… Πιστεύω πως αν ενώσεις το παρελθόν με το παρόν μπορεί να δημιουργηθεί ένα άκρως μαγευτικό μέλλον…

2 comments: