Search Chemical Artistry...

4.7.10

Interview "Μεταμόρφωση" ΑΝΤ1 - 2010









Κατερίνα Δημάκου – Δημοσιογράφος

Η δημοσιογραφία δεν ήταν πάντα το όνειρο της αλλά κάτι το οποίο προέκυψε [και όπως ξέρουμε, τίποτα δεν είναι τυχαίο]. Από μικρή ονειρευόταν να ασχοληθεί με το χορό, αλλά στην πορεία προέκυψαν κάποια προβλήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων ο χαμός του πατέρα της, οπού συντέλεσε και στην αλλαγή της ζωής και των προσδοκιών της… Στην πορεία αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία , θέτοντας την μόδα σαν μια από τις μεγαλύτερες αγάπες της. Γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να χαρακτηριστεί, επ’ άξια θα λέγαμε ,fashion Journalist.
Την συνεργασία της με τον Αντ1, την χαρακτηρίζει άψογη, ιδιαίτερα στο «10 με 1» όπου την είδαμε αυτήν τη χρονιά. Θέλησε να τονίσει το υπέροχο και άκρως φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην εκπομπή της όπως και στα παρασκήνια, καθώς επίσης και την αγάπη που τρέφει για τους συνεργάτες- φίλους της. Η Κατερίνα είναι ένα άτομο που πιστεύει πολύ στο ταλέντο και βασίζετε στην χημεία των ανθρώπων μεταξύ τους... Πράγμα το οποίο λειτούργησε και σαν κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών της.
Όσων αφορά, γενικά, την δημοσιογραφία πιστεύει πως ειδικά στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να γίνει κάποιος δημοσιογράφος, παρατηρώντας τα νέα παιδιά που βγαίνουν συνεχώς σε αυτόν το χώρο, λόγω του ότι είναι ένα επάγγελμα που εμπεριέχει δημοσιότητα – από την άλλη όμως δημοσιογραφία με δημοσιογραφία έχει τεράστια διαφορά- είναι τελείως διαφορετική η δημοσιογραφία που έκανε ο Γιώργος Αυγερόπουλος σε αντίθεση με την δημοσιογραφία που κάνω εγώ και κάποιοι άλλοι, τονίζει. .
Η στήλη της «Μεταμόρφωσης» είναι ένα ξένο concept, το οποίο έχει προβληθεί ήδη στην αμερικάνικη τηλεόραση, αφαιρόντας το ενδεχόμενο παρθενογένεσης. Όταν η Κατερίνα πήγε στον ΑΝΤ1, η στήλη προΰπήρχε, με διαφορετικούς όμως συνεργάτες, Με την παρουσία της όμως εκεί και φυσικά με την αισθητική της, την έκανε κάτι τελείως διαφορετικό και άκρως εντυπωσιακό –mini fashion show- θα λέγαμε.
Τέλος, μας εξηγεί πως οι κοπέλες που έρχονται για την Μεταμόρφωση, δεν περνάν από κάποιο casting – αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση κάποιας γυναίκας με αρκετά κιλά παραπάνω, όπου δεν προλαβαίνει να φτάσει στο επιθυμητό βάρος εντός της τηλεοπτικής σεζον.
Ουσιαστικά όμως, αυτό που την ενδιαφέρει μέσα από την στήλη της «Μεταμόρφωσης» είναι να βοηθηθούν οι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με την εξωτερική τους εμφάνιση, γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό και κυρίως οι γυναίκες και από το σπίτι, αλλά και οι «μεταμορφωμένες» να κρατήσουν κάποια tips για τις μετέπειτα επιλογές τους.






Κωνσταντίνος – hair stylist

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε την “Fab-Hair” ζωή του, όταν ήταν ακόμη δεκαπέντε ετών. Αρχικά, ασχολήθηκε πειραματικά με το hairstyling, έχοντας βέβαια στενή σχέση με το επάγγελμα από πολύ μικρός, λόγω του ότι και η μητέρα του αλλά και ο θείος του ήταν κομμωτές. Πήγε σε μια σχολή ειδικευμένη στην τέχνη της κομμωτικής και όταν αποφοίτησε ήταν πια σίγουρος για την καριέρα που ήθελε να ακολουθήσει.
Μας κατατοπίζει, λέγοντας μας πως τα hair trends αυτής της σεζόν έχουν άμεση σχέση με τους βασικούς παράγοντες της εποχής που διανύουμε, όπου ονομάζονται ήλιος και θάλασσα. Τα summer hair είναι πιο ουδέτερα στους τόνους. Αντικαθιστούμε το κόκκινο με το χάλκινο , το καστανό με το μελί…
Ουσιαστικά το καλοκαίρι πρέπει να παίζουμε με έναν - δυο τόνους πιο ανοιχτές αποχρώσεις, εν συγκρίσει των αποχρώσεων του χειμώνα. Ακόμη, λόγω του ότι το καλοκαίρι μαυρίζουμε, το πιο ανοιχτό μαλλί τονίζει το χρώμα της επιδερμίδας ή και αντίστροφα.
Φέτος, συνεχίζουμε να βλέπουμε κυματιστά μαλλιά, αλλά αυτό το οποίο «τάραξε τα νερά» φέτος, είναι το κοντό μαλλί, που χρόνια είχαμε να δούμε.













Κατερίνα Κοντογιώργου – Make Up Artist

Η Κατερίνα Κοντογιώργου ασχολείται επαγγελματικά με το make up εδώ και 7 χρόνια και είναι φανερό ότι λατρεύει αυτό που κάνει.
Τελειομανής και αψεγάδιαστη στην δουλειά της, συμβουλεύει τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την τέχνη του Make Up, να το κάνουν μόνο εάν το θέλουν πραγματικά και το αγαπούν, γιατί η αλήθεια είναι πως αυτά είναι τα σημαντικότερα συστατικά για μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς.
Η Κατερίνα για αυτό το καλοκαίρι, μας προτείνει nude βάση, bold χείλη σε τόνους του φούξια και του πορτοκαλί και τέλος άτονα μάτια.











Celebrity Skin – Fashion Designer Team

Οι Celebrity Skin [Δημήτρης Στρέπκος – Ελένη Μπάρλα] θεωρούν μεγάλη πρόκληση να ασχολούνται με καθημερινούς ανθρώπους, γιατί είναι τελείως διαφορετικό να βάζεις ένα avant garde κομμάτι σε κάποιο μοντέλο και διαφορετικό να τα φοράν καθημερινοί άνθρωποι με φυσικές ατέλειες. «Αυτός είναι και ο ουσιαστικός σκοπός της μεταμόρφωσης, να αλλάξουμε ένα σώμα που έχει ατέλειες.»
Επίσης λένε πως σε ότι κάνεις, το βασικότερο trend –οποιασδήποτε σεζόν- είναι να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις «ταυτότητα».
Τέλος, αν τους έβαζες να διαλέξουν ανάμεσα στο Minimal και το Maximal -βάση της αισθητικής και της νοοτροπίας τους, φυσικά- μας λένε:
Minimal, αναφορικά με τα μέσα που χρησιμοποιούμε, αλλά Maximal σε αποτέλεσμα.







…Η Μαρίλια πάλι, μετά την μεταμόρφωση, νιώθει άκρως ανανεωμένη και πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, τονίζοντας το πόσο επαγγελματίες είναι οι άνθρωποι που την βοήθησαν για την μεγάλη αυτή αλλαγή – και εξωτερική αλλά και εσωτερική…









... από την Χριστίνα Σκαρπέλη

2 comments: