Search Chemical Artistry...

9.1.11

“Alexander Mc Queen”





Ο Lee Alexander McQueen, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1969 στο Λονδίνο και ήταν ο νεότερος από τα πέντε αδέρφια του. Σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να σχεδιάζει και να δημιουργεί ρούχα, ενώ σε μικρό χρονικό διάστημα είχε πείσει τους πάντες γύρω του για την καριέρα που θα ακολουθούσε.
Στις δημιουργίες του αντανακλούσε ο δυναμισμός και η ευαισθησία του ταυτόχρονα, πλαισιώνοντας τες με την θεσπέσια αισθητική του. Κάθε του collection ήταν από τα μεγαλύτερα event παγκοσμίως, όχι μόνο για την άποψη και το design του, αλλά και γιατί ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να συνδυάσει την μόδα με την τεχνολογία.
Ανατρεπτικός και ιδιαίτερη προσωπικότητα, δεν δίστασε να δηλώσει σε μια συνέντευξη του, ότι καθώς έφτιαχνε το σακάκι του πρίγκιπα Καρόλου, έραψε στο εσωτερικό την φράση “I’m a cunt”. Στην ηλικία των είκοσι, εργάστηκε για τον Koji Tatsuno και τον Romeo Gigli. O McQueen επέστρεψε στο Λονδίνο το 1994, όπου του ζητήθηκε από το Central Saint Martins College of Art and Design να εργαστεί σαν δάσκαλος.


Πήρε masters degree στο fashion design, ενώ ολόκληρη η collection αποφοίτησης του, αγοράστηκε από την fashion stylist και διευθύντρια της Βρετανικής Vogue, Isabella Blow. Η Isabella διέκρινε το ταλέντο του από την πρώτη στιγμή και στάθηκε δίπλα του, βοηθώντας τον σε κάθε του βήμα. Άτομο με έντονη προσωπικότητα και αποφασιστικός, διαδέχτηκε τον John Galliano στον οίκο Givency και μετά από πέντε χρόνια αποχώρισε, διότι ένιωσε πως το συμβόλαιο του περιόριζε την δημιουργικότητα του. Αργότερα, πορεύτηκε σαν solo σχεδιαστής, δημιουργώντας μια τεράστια εταιρία – και όνειρο κάθε γυναίκας.



Η 11η Φεβρουαρίου του 2010, λίγες μόνο ημέρες πριν την παρουσίαση της νέας του collection, ήταν από τις χειρότερες στιγμές που γνώρισε η παγκόσμια μόδα και όχι μόνο. Το τραγικό αυτό γεγονός μας άφησε όλους άφωνους και όταν πια συνειδητοποιήσαμε τι ακριβώς είχε συμβεί, η μόνη λέξη που έβγαινε από τα χείλη μας ήταν η λέξη «γιατί».


Λένε πως οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάς… και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε αυτήν την περίπτωση… Ο Alexander McQueen, ήταν, είναι και θα είναι για όλους μας αγάπη, μόδα, θάρρος και έμπνευση. Ένας θρύλος που θα επηρεάσει και θα διδάξει πολλές γενιές ακόμα .


From heaven to hell and back again, life is a funny thing. Beauty can come from the most strangest of places even the most disgusting places. ( Από τον παράδεισο στην κόλαση και πίσω ξανά, η ζωή είναι αστείο πράγμα. Η ομορφιά μπορεί να έρθει από τα ποιο παράξενα, ακόμη και από τα ποιο αηδιαστικά σημεία)
-Alexander McQueen

No comments:

Post a Comment